De overtuiging om hard te werken zit er bij velen ingebakken. Wellicht niet bewust, maar onbewust zullen velen hiernaar handelen. Immers als je hard werkt levert je dat iets op. TOCH?!

 
Door hard te werken krijg jij je maandelijkse salaris op je rekening. Word je gewaardeerd en is je werkgever ontzettend dankbaar voor je optimale inzet. Zullen ze er ook alles aan doen om de knelpunten dat jij zo hard moet werken op te lossen, bijv. extra personeel in dienst nemen.
 
JA TOCH, NIET DAN?!
 
Weet je wat mij hard werken heeft opgeleverd?
 
– veel werken, lange dagen en weinig fun
– werken in een stressvolle omgeving
– extreem hoge werkdruk
– ik werd prikkelbaar
– Extreme nek -en rugklachten
– burnout
– en uiteindelijk verloor ik mijn baan
 
Al dat harde werken had me niet opgeleverd wat ik had verwacht. Daar zat ik dan ineens zonder werk. Zonder pardon wilde ze van me af en moest ik ook nog moeite doen om dat te krijgen waar ik recht op had juridisch gezien.
 
Loyaliteit stond bij mij altijd hoog in het vaandel. Privé, maar ook naar mijn werkgever toe.
Ik ging maar door en door om erkenning te krijgen dat ik goed was in wat ik deed. Ik nam niet de tijd om tot mijzelf te komen. De werkgever deed geen moeite een oplossing te vinden voor de hoge werkdruk. Ik loste het tenslotte toch op en alle andere problemen ook.
 
Ik was boos over hoe ze mij hadden behandeld. Maar weet je……Ik had het zelf gecreëerd.
 
JA ECHT!!!
 
Niet met opzet natuurlijk, maar door de overtuiging die ik had en de behoefte om gezien te worden om wie ik was, verlegde ik mijn grenzen. Ik zocht buiten mezelf naar mezelf. Ik had de bevestiging nodig van een ander en in dit geval mijn werkgever. Ik dacht dat ik mezelf was, maar was dat verre van dat. Ik kon mijzelf niet op echte waarde inschatten en had de verwachting dat anderen mij terug gaven wat ik hun gaf.
 
Ik vroeg mij af waarom loyaliteit zo belangrijk was voor mij.
– ik wilde gezien worden om wie ik was
– ik wilde op waarde geschat worden.
– de verwachting dat loyaliteit beantwoord moet worden met loyaliteit
 
Dit heeft wat jaartjes geduurd voor ik tot bepaald inzichten kwam. Ik helder kreeg wat mijn patronen waren en mijn valkuilen zitten, maar ook waar het vandaan kwam. Ik begon ze te zien doordat ik in contact kwam met de juiste mentor en het afpellen van laagjes begon.
 
Ik begon in te zien dat ik zelf verantwoordelijk was voor dat wat ik had gecreëerd en dat het anders kan.
 
Hoe dan?!
 
Door trouw te blijven aan mijzelf!!!
Mijn grenzen aan te geven!!!!
Mijzelf op waarde schatten!!!!!
Vooral mijzelf durven zijn en uitdragen!!!!!
Ongeacht wat een ander daar van zou kunnen vinden, want daar vullen wij ook maar al te graag in wat die ander wel of niet zou kunnen denken.
 
Bepaalde dingen kun je niet veranderen. Je kunt wel altijd kiezen hoe je ermee om wilt gaan of te kiezen om een andere weg in te slaan.
 
Ik werd hierdoor een voorbeeld voor een ander en heb collega’s hiermee kunnen inspireren. Wanneer ik even terug viel in een oud patroon tapte ik in op de vreugde in mij. Evalueerde ik met mijzelf over wat er op dat moment gebeurde waardoor ik in een oud patroon verviel en bewaakte ik mijn grenzen. Puur vanuit liefde voor mezelf, vanuit zelfzorg en de waarde die ik mezelf toeken. Ik hoefde mij niet te bewijzen. Ik hoefde alleen mijzelf te zijn en te vertrouwen dat ik altijd mijn eigen pad kan creëren.
 Ik kan je zeggen dat het uiteindelijk aanstekelijke gaat werken die vreugde delen met anderen. Jij zelf bepaalt in welke sfeer jij zit en werkt. Maak iedere dag een feestje van je werkplek en omring je met positiviteit.